EYE Film Instituut opent deuren

EYE, het nieuwe filmmuseum aan het IJ, opent donderdag 5 april 2012 de deuren voor het publiek. Vanaf die dag kunnen bezoekers terecht in de vier filmzalen, de tentoonstellingsruimte, de interactieve ‘basement’, de museumwinkel en het café-restaurant.

Het door een Weens architectenbureau ontworpen, markante gebouw ligt aan de noordoever van het IJ, pal tegenover station Amsterdam Centraal. De vier filmzalen in het nieuwe onderkomen tellen 640 stoelen en er is een tentoonstellingsruimte van 1200 m2. EYE, dat zich exclusief richt op het bewegende beeld, toont film als kunst, vermaak, cultureel erfgoed en informatiedrager. Het café-restaurant, met terras op het zuiden, heeft een prachtig uitzicht over het IJ.

www.eyefilm.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's