Musea ontvangen geld BankGiro Loterij

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala heeft de BankGiro Loterij onder 58 culturele instellingen 64 miljoen euro verdeeld. Zo ontving het Frans Hals Museum een bedrag van 450.000 euro voor de realisatie van het project Frans Hals – het mysterie achter de meesterschilder. Ook het Dordts Museum kan over een periode van drie jaar 600.000 euro tegemoet zien.

Verdere gelukkigen waren het Amsterdamse Science Center Nemo en de Hermitage die voor een periode van vijf jaar werden bedacht met respectievelijk 200.000 en 300.000 euro. Subsidies voor bijzondere projecten gingen onder andere naar het Rijksmuseum (1,5 miljoen), het Prins Bernhard Cultuurfonds (500.000) en het Groote Museum van de dierentuin Artis (1,5 miljoen).

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's