Moderne Quilts & Antieke tegels

Het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo exposeert van 11 maart tot en met 28 mei een fraaie combinatie van moderne quilts en antieke tegels. Een oproep in het blad Quiltnieuws zorgde ervoor dat patchwork- en quilt-enhousiasten zo’n 110 exemplaren inbrachten. De titels onthullen vaak de inspiratiebron van de makers of werden gemaakt naar aanleiding van tegelimpressies.

Het woord quilt is afgeleid van het Latijnse culcita, dat gevulde zak betekent. Oorspronkelijk was de quilt bedoeld als deken, om zich te beschermen tegen koude weersinvloeden. De motieven waren eenvoudig. De geschiedenis van de quilt gaat al heel ver terug. De oudste quilt die is gevonden, dateert uit de Romeinse tijd. De oudste quilt in Nederland is een poppendeken uit 1680.

 

www.nederlandstegelmuseum.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's