Mexico promoot Maya-cultuur

De Mexicaanse regering heeft bijna 40 miljoen euro uitgetrokken om de Maya-locaties in het zuidoosten van het land onder de aandacht te brengen bij binnen- en buitenlandse toeristen. Het promotieplan, ‘Mundo Maya’ geheten, omvat gastronomische, archeologische en astronomische programma’s. De internationale aandacht voor de Maya-cultuur is de laatste maanden fors toegenomen. Volgens interpretaties van de Maya-kalender zouden zich op 21 december van dit jaar grote omwentelingen voordoen, sommigen vrezen zelfs voor het einde van de wereld. Wetenschappers en Maya-deskundigen kwalificeren deze opvattingen overigens als manipulatieve hysterie.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's