Van Eyck tentoonstelling definitief

De tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’ met meesterwerken uit de vroege Zuid-Nederlandse en Bourgondische schilderkunst rond 1400, gaat definitief door.

Museum Boijmans Van Beuningen heeft de benodigde 1,3 miljoen nog niet binnen, maar durft met de nu toegezegde ruim vijf ton de sprong te wagen om deze uitzonderlijke tentoonstelling eind dit jaar te programmeren. Vanwege de bemoedigende fondsenwervingsresultaten, de grote belangstelling en de kwaliteit van de tentoonstelling is het risico voor het museum aanvaardbaar om in het najaar van 2012 de 1,3 miljoen kostende tentoonstelling te organiseren.

De tentoonstelling bestaat uit tientallen kunstwerken die de inspiratiebron vormden voor Jan van Eyck en zijn generatiegenoten. De kern van de tentoonstelling wordt gevormd door maar liefst zeven schilderijen van de meester zelf. De getoonde stukken zijn schilderijen in reisformaat op paneel, soms gehuld in edelmetaal, die bestemd waren voor de privédevotie. Ook zijn tekeningen te zien van Jan van Eyck. De diversiteit aan inspiratiebronnen brengt ook bijzondere incunabelen, miniaturen, beelden, wandtapijten en zilverwerken naar Rotterdam.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's