Workshop handschriften lezen bij Archief Delft

Archief Delft en Omstreken organiseert op vrijdag 6 januari een workshop ‘Lezen van oude handschriften’. Iedereen die zich bezig houdt met archiefonderzoek (bijvoorbeeld genealogisch onderzoek) en stukken uit de 17de eeuw of eerder moet lezen, krijgt met oude handschriften te maken. Voor een leek zijn deze handschriften vrijwel onleesbaar. Een deskundige van het archief geeft tijdens deze workshop een korte introductie in de verschillende schrijfwijzen door de eeuwen heen. Na de workshop kunt u niet iedere tekst lezen, maar heeft u wel een indruk van wat mensen in de studiezaal van het Archief onder ogen krijgen. Aanmelden via educatie-erfgoed@delft.nl of telefonisch via 015 219 79 27 (tussen 11.00 en 13.00 uur).

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's