100.000ste bezoeker verwacht in Hermitage

Aanstaand weekend, 10 en 11 december, verwacht de Hermitage Amsterdam haar 100.000ste bezoeker voor de tentoonstelling Rubens, Van Dyck & Jordaens.

Om dit te vieren trakteren de Hermitage en café-restaurant Neva op zaterdag- en zondagmiddag de bezoekers in de binnentuin van het museum op warme chocolademelk met slagroom en een Vlaams wafeltje.

De tentoonstelling, tot en met 16 maart 2012 te zien, toont een magistraal overzicht van 75 schilderijen en circa 20 tekeningen, waaronder talrijke meesterwerken van de grote drie van de Antwerpse school: Peter Paul Rubens, Anthonie van Dyck en Jacob Jordaens, en werken van bekende tijdgenoten.
 
Zaterdag 10 december is er om 14 uur in het auditorium een lezing door Ariane van Suchtelen (conservator Mauritshuis) over de artistieke vriendschap tussen Rubens en Brueghel. Deze lezing is gratis voor de bezoekers van de tentoonstelling.
 
Tijdens de kerstvakantie organiseert de ‘Hermitage voor Kinderen’ voor jong en oud verschillende ateliers met als thema Wat een portret!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's