Expositie Roger Raveel

Roger Raveel (1921) wordt beschouwd als een van de grootste, nog levende Belgische kunstenaars. In tegenstelling tot de abstract-expressionistische kunst die direct na de oorlog gangbaar was, maakte Roger Raveel van meet af aan schilderijen en tekeningen met voorstellingen geïnspireerd op ‘de dingen om hem heen’. Zijn geboortedorp Machelen-aan-de-Leie, waar de Vlaamse kunstenaar nog steeds woont en werkt, vormt dan ook een belangrijke inspiratiebron. Het werk van Raveel is t/m 8 januari  2012 te bezichtigen in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem. De tentoonstelling bestaat uit ruim 120 schilderijen en unica op papier uit Vlaamse en Nederlandse openbare en particuliere collecties.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's