Drents Museum gaat weer open

Na een grote verbouwing en de bouw van een prachtige, nieuwe museumvleugel heropent het Drents Museum op 17 november zijn deuren voor het publiek met een compleet nieuwe inrichting van alle collectiepresentaties, een nieuw Kindermuseum, een groter Museumcafé en een nieuwe Tentoonstellingszaal. In deze zaal presenteert het museum de grote openingstentoonstelling ‘De Gouden Eeuw van China’, over de bloeitijd van de Tang-dynastie (618 – 907 na Chr): de glorieuze dynastie met de grootste open culturele uitstraling uit de hele Chinese geschiedenis.

De tentoonstelling laat bijzondere archeologische vondsten uit de Tang-dynastie zien. Circa honderdvijftig voorwerpen van onder andere aardewerk, zilver, goud, glas en steen tonen het vakmanschap in de Gouden Eeuw van China. Er zijn uitzonderlijke terracottabeelden van mensen en dieren, geglazuurd in prachtige kleuren, en unieke wandschilderingen met de sfeer van het leven aan het Chinese hof. Prachtige kamelen met hun bagage, mooie vrouwen met ronde vormen, muzikanten op paarden die de bedrijvigheid van een wereldstad laten zien. De tentoonstelling wordt vormgegeven door Atelier Hähnel-Bökens uit Düsseldorf en is de eerste internationale expositie in het vernieuwde Drents Museum.

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie in samenwerking met Uitgeverij Waanders. Een breed scala aan extra activiteiten en arrangementen onder de noemer ‘Proef China’ zal de tentoonstelling begeleiden.

 

www.drentsmuseum.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's