Heropening Scheepvaartmuseum Amsterdam

Na een renovatie van vier jaar is Het Scheepvaartmuseum bijna klaar voor een nieuwe toekomst. Op 2 oktober gaat het museum weer open. Iedereen kan dan beleven hoe onze maritieme geschiedenis onze cultuur heeft bepaald. Het vernieuwde Scheepvaartmuseum is een parel in het historische hart van Amsterdam. Iedereen is straks welkom om van het gebouw en de omgeving te komen genieten. Zo heeft de binnenplaats een  grandioze overkapping gekregen.

Algemeen directeur Willem Bijleveld: “Ik ben er heel trots op dat wij als eerste verbouwend museum in Amsterdam weer onze deuren voor het publiek kunnen openen. Heel veel mensen hebben hier ontzettend hard aan gewerkt en doen dat nog steeds. Er is nog veel te doen voor de heropening, maar daarna zal iedereen weer kunnen genieten van ons prachtige gebouw en onze bijzondere nieuwe manier van tentoonstellen.”

Eregaste bij de opening is koningin Beatrix.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's