Nieuwe Kerk toont haute couture

Couturier Mart Visser is dit jaar kerkmeester van De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Hij toverde de kerk om tot een paleis van japonnen, modellen en zwevende installaties. En toont daarmee het publiek de mooiste voorbeelden van bruidscouture. Er zijn onder andere japonnen te zien van Edgar Vos, Frans Molenaar, Frank Govers, Percy Irausquin, Jan Taminiau en natuurlijk van Mart Visser zelf. De werken zijn afkomstig uit verschillende museale en particuliere collecties in Nederland. Een ervaren rondleider zal u uitleg geven over de keuze van Mart Visser en u meenemen langs dit modespektakel. Nieuwe Kerk, Amsterdam. Tot 2 oktober a.s.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's