Rijksmuseum Passage open tijdens Uitmarkt

De Passage van het Rijksmuseum wordt tijdens de Uitmarkt a.s. zaterdag 27 en zondag 28 augustus voor het eerst gebruikt als overdekte locatie voor evenementen. Een deel van de boekenmarkt, met literair café, is het eerste evenement dat op deze nieuwe plek wordt georganiseerd.

Nu de bouwwerkzaamheden zover zijn gevorderd dat de contouren van de Passage zichtbaar zijn, wordt duidelijk dat Amsterdam er een karakteristieke nieuwe locatie bij krijgt aan het Museumplein. In de toekomst zal de Passage gebruikt worden voor o.a. modeshows, kleinschalige beurzen en andere culturele evenementen.

Het publiek kan tijdens de Uitmarkt de Passage voor het eerst bezoeken en van daaruit een blik werpen op het Oostelijk en Westelijk Atrium, de toekomstige royale entreehal van het Rijksmuseum dat met grote lichtkappen is overdekt.

 Het Rijksmuseum zal naar verwachting medio 2013 open gaan. De Passage is zaterdag geopend van 11.30-18.00 uur en zondag van 12.00-18.00 uur.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's