Recordbedrag jonge Nederlandse kunstenaar

Een kunstwerk van de Nederlandse new media artist Joseph Klibansky (26) is op de laatste Modern & Contemporary Art veiling bij Sotheby’s Amsterdam onder de hamer gegaan voor €34.350. Dat is het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor werk van zo’n jonge, nog levende kunstenaar. Ter vergelijking: de Britse kunstenaar Damien Hirst (1965), die wordt gezien als een van de meest succesvolle kunstenaars, had een vergelijkbaar resultaat in 1996 op zijn 31ste. Hirst is o.a. bekend om zijn diamanten schedel, onlangs getoond in het Rijksmuseum.

Het ging om Klibansky’s werk ‘High Flyers’ (260x110cm), een van de meesterwerken van zijn New Urban Wonderland series.

Klibansky staat bekend om zijn grootschalige, utopische stadsportretten die zijn opgebouwd uit honderden lagen fotografie, verrijkt met acrylverf en fluorescerende inkten, op katoenpapier, bedekt met een vloeibare glaslaag. Vooral dit laatste zorgt voor een zeer bijzonder, driedimensionaal effect. Klibansky wordt gezien als de grondlegger van deze New Media Collage stroming.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's