Expeditie naar scheepswrak Zwartbaard

Vandaag start een expeditie waarbij het wrak van het piratenschip Queen Anne’s Revenge binnenste buiten wordt gekeerd. Het schip, dat werd gevaren door kapitein Edward Teach, beter bekend als Zwartbaard, werd in 1996 ontdekt voor de kust van het Amerikaanse stadje Beaufort.

De onderzoekers hopen veel 18de-eeuwse goederen te bergen, zoals ankers en kanonnen. Met deze expeditie hopen zij aandacht te vragen voor het behoud van onderwaterschatten. Dit meldde de Amerikaanse zender CNN.

 

Kapitein Zwartbaard was als zeerover actief in de periode 1716 tot 1718 in het Caribisch gebied. Hij kaapte minstens twintig schepen. Dat hij een grote indruk achterliet, blijkt uit de vele films en verhalen die over hem geschreven zijn. Op dit moment speelt hij een belangrijke rol in de nieuwe Pirates of the Caribbean-film.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's