Kunstcollectie Scheringa in delen verkocht

De kunstcollectie van Dirk Scheringa wordt in delen verkocht. Dit meldt het NRC. In anderhalf jaar tijd is er geen koper gevonden en dus valt de collectie uiteen. Curatoren onderzoeken nu of de kunstwerken kunnen worden geveild of verkocht.

Na het faillissement van de DSB Bank, werd in november 2009 het museum van Dirk Scheringa failliet verklaard. De gehele collectie, waaronder kunstwerken van onder andere Lucian Freud, Carel Willink en Charley Toorop, werd als onderpand gebruikt voor een lening van 32 miljoen euro van ABN Amro-dochter HBU voor een nieuw museum in Opmeer. Door het faillissement van de DSB Bank vreesde ABN Amro dat de lening niet afgelost zou worden en legde beslag op de collectie, die bestaat uit meer dan duizend schilderijen, modecreaties, beelden, foto’s en objecten.

 

Scheringa en zijn vrouw hoopten dat de collectie bij elkaar zou blijven en deden destijds een oproep voor het behoud hiervan. Tevergeefs, blijkt nu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's