Amateur-archeoloog krijgt lintje

Mohammed Bahiaoui is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De amateur-archeoloog zet zich sinds 1976 in voor het veilig stellen van de bodemschatten in zijn woonplaats Oosterhout en is daar betrokken geweest bij meerdere bijzondere vondsten.

De interessantste vondst deed hij aan de Muldersteeg in Oosterhout, waar hij een deel van een inheemse Romeinse nederzetting blootlegde. Bij opgravingen bij Kasteel Huis ten Strijen vond hij restanten van de fundering.

 

Mohammed Bahiaoui kwam bij toeval in de archeologie terecht toen hij jaren geleden een keer wat scherven en stenen vond bij de bouwplaats van de wijk Dommelbergen. Na een afspraak met de provinciale archeoloog bleek het om eeuwenoude fragmenten te gaan. Sindsdien raakte hij steeds meer geïnteresseerd in het vak.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's