Gratis rondleidingen op zondagmiddag voor bezoekers van het Frans Hals Museum

Gratis rondleidingen op zondagmiddag voor bezoekers van het Frans Hals Museum

Elke zondag om 14.00 uur zijn er gratis rondleidingen voor individuele bezoekers van het Frans Hals Museum. Elke week is er een ander thema. De rondleidingen zijn geschikt voor jong en oud. Aanmelden kan op de dag zelf bij de balie van het Frans Hals Museum.  Maximaal 20 personen per groep en vol is vol!

 

Zondag 13 februari: Huwelijk en liefde
Het is bijna Valentijnsdag. De rondleiding gaat over 17de-eeuwse geliefden en echtparen, symbolen van liefde en harmonie bij een musicerende familie en de symboliek rond trouwringen.

Zondag 20 februari: Onder de loep
In de tentoonstelling ‘Onder de loep’ zijn vijf recent gerestaureerde schilderijen te zien. De museumgids vertelt over het restauratieproces, het technisch onderzoek ten behoeve van de behandeling, de overwegingen en beslissingen bij de behandeling, het verwijderen van een lastig parket en overschilderingen, en het reconstrueren of retoucheren.

Zondag 27 februari: De geschiedenis van Haarlem
Haarlem was in de 17de eeuw een van de machtigste steden van Holland. De bierbrouwerijen en de linnenindustrie brachten veel rijkdom. De kapitaalkrachtige burgers waren trots op zichzelf en hun stad en creëerden een vruchtbaar klimaat voor kunstschilders.

Zondag 6 maart: Eten en drinken in de Gouden Eeuw
Stillevens met brood, wijn, kaas, en vruchten, schuttersmaaltijden en feestvierende gezelschappen. Wat aten de Haarlemmers in de Gouden Eeuw? En hoe zat dat met dat bier? De museumgids vertelt over eet- en drinkgewoontes in de 17de eeuw.

Zondag 13 maart : Het dagelijks leven in de Gouden Eeuw
Hoe woonden, werkten, leefden de Haarlemmers in de Gouden Eeuw? In deze rondleiding wordt het leven van alledag bekeken en besproken.

Zondag 20 maart: Vreemde stukjes verf
Over restaureren, schildertechnieken en vreemde stukjes verf, veroorzaakt door vuile vernis, blootstelling aan licht, vervaging van pigmenten en overschilderingen. De museumgids wijst op bijzondere details en geeft toelichting.

Zondag 27 maart: Frans Hals
Een rondleiding over het leven en werk van Frans Hals, Haarlemse beroemdste schilder uit de Gouden Eeuw en naamgever van het museum.

Frans Hals Museum
Groot Heiligland 62
Tijd: van 14.00 uur tot 15.00 uur
Opgave: niet nodig, maar vol is vol
Kosten: gratis voor museumbezoeker

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's