Openstelling dijk bij Venhuizen groot succes

Openstelling dijk bij Venhuizen groot succes

Deze zomer vindt archeologisch onderzoek plaats in de Westfriese Omringdijk. 29 juli hadden belangstellenden opnieuw de mogelijkheid om kennis te maken met de archeologie van de dijk, nu in Venhuizen.

Door de dijk worden deze zomer sleuven gegraven. Hierbij wordt gegraven tot onder de dijk, waarbij de middeleeuwse resten aan het licht komen. Op 14 juli konden belangstellenden de sleuf bij Schellinkhout bekijken, maar de avondexcursies werden toen noodgedwongen afgelast vanwege slecht weer. Daarom was er gisteren opnieuw de mogelijkheid om een uniek kijkje te nemen in het binnenste van de dijk, maar dan in Venhuizen.

Omgevingsmanager Herman ter Veen: “Gisteravond was de vierde archeologische openstelling en de tweede openbare. Vanaf 18.30 uur kwam er een rij mensen langs. Het was veel drukker dan wij verwacht hadden. Er zijn zo’n 400 à 500 mensen geweest. Ook waren er bestuursleden van het hoogheemraadschap, waarvan ik er een aantal heb gesproken. Het initiatief wordt goed gewaardeerd. Archeoloog Michiel Bartels en Willem Messchaert van het hoogheemraadschap waren aanwezig om uitleg te geven over de historische opbouw van de dijk (die in de sleuf zichtbaar is) en de archeologische vondsten. Ze kregen applaus van het publiek. Het blijkt dus steeds weer dat de dijk leeft bij de mensen. Men wil er graag alles van weten en bij betrokken zijn. Goed dat we ze die kans geven.”

Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's