Proeven van streekgerechten in Museum BroekerVeiling

Proeven van streekgerechten in Museum BroekerVeiling

Succesrecepten in het museum

 

Onder de noemer ‘de Culinaire Terugblik’ organiseert Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk een proeverij van gerechten uit grootmoeders tijd. De Culinaire Terugblik in het museum vindt plaats op dinsdag 3 augustus 2010. Dan kan men weer proeven van allerlei lekkernijen als groentesoep mét ballen, rode kool, zelfgemaakte appelmoes (mét kaneel), grauwe erwten met spek, verse zuurkool, gekookte aardappeltjes en hachee, om maar eens wat voorbeelden te noemen. Ook de nagerechten worden niet vergeten: wat te denken van bijvoorbeeld griesmeelpudding met vel én zwarte bessensaus en drie-in-de-pan! De nadruk ligt tijdens deze dag echt op het proeven, er is geen sprake van een volledige maaltijd!

 

De palingroker is op deze dag ook aanwezig. Hij geeft demonstraties palingroken. De heerlijke verse paling kunt u daarna bij hem kopen, rechtstreeks uit het vat. Ome Dirk geeft die dag ook acte de présence. Hij leeft nog in het jaar 1890 en is schipper van ‘De Damschuit’. Graag nodigt hij het publiek uit een kijkje te nemen in zijn leven aan boord van dit authentieke vrachtscheepje. De kinderen kunnen ondertussen terecht bij de kaarsenmaker om samen met hem een prachtig aandenken te maken.

 

De proeverij vindt plaats tussen 12.00 en 14.00 uur. Wie daarna komt, loopt kans de hond in de pot te vinden, want op is op. Kom dus op tijd!

 

Tijdens de culinaire terugblik gelden de normale entreeprijzen. Bezoekers hoeven dus niet extra te betalen voor het evenement.

 

Je vindt Museum BroekerVeiling aan de Museumweg 2 in Broek op Langedijk. Het museum is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur – 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 uur – 17.00 uur. Entreeprijs volwassenen: € 8,50 kinderen 3 t/m 14 jaar € 4,50.

Voor meer activiteiten: zie www.broekerveiling.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's