Studio Rotius maakt zeventiende-eeuws portret van uw (klein)kind

Studio Rotius maakt zeventiende-eeuws portret van uw (klein)kind

Tijdens Hoornse stadsfeesten

 

Uw eigen (klein)kind afgebeeld door een Hollandse meester ? Het kan tijdens de Hoornse stadsfeesten. Op zondag 20 juni tussen 13:00 en 16:30 staat op het Dal het atelier van de beroemde Hoornse schilder Jan Albertsz. Rotius. Daar kunt u uw (klein)kind digitaal laten schilderen. Er wordt een foto gemaakt, die vervolgens digitaal in een zeventiende-eeuws portret wordt gemonteerd.

Alle portretten worden tentoongesteld in het Westfries Museum, waar momenteel de tentoonstelling ‘De glimlach van een kind’ te zien is. Daar kunt u het portret van uw eigen (klein)kind bewonderen. Studio Rotius is een activiteit van het Westfries Museum in samenwerking met het Alkmaarse evenementenbureau Feestvarken Producties.

 

Uw portret in het Westfries Museum

Op zondag 20 juni kunt u kennis maken met de beroemdste portretschilder die Hoorn heeft gekend. Jan Albertsz Rotius is op zondag 20 juni in levende lijve aanwezig in zijn atelier op het Dal. Daar ‘schildert’ hij portretten. Niet met olieverf, maar digitaal. Hij monteert het gezicht van uw (klein)kind in een bestaand zeventiende-eeuws portret. U hebt de keuze uit een aantal portretten, die in het echt in het Westfries Museum te zien zijn. Al werkend vertelt Rotius u ook nog het nodige over het leven in zijn tijd, de Gouden Eeuw. Het gemaakte portret gaat vervolgens naar het Westfries Museum, waar het wordt tentoongesteld. Bij een bezoek aan de tentoonstelling “De glimlach van een kind” krijgt u het bij betaling van de entree (€ 5,-) één afdruk gratis. Er kunnen slechts een beperkt aantal schilderijen per uur worden gemaakt, dus wees er op tijd bij.

 

Wereldshow

Studio Rotius is een samenwerking van het Westfries Museum en het Alkmaarse evenementenbureau Feestvarken Producties. Met een vergelijkbare show onder de naam “Studio Rembrandt”, heeft het Alkmaarse evenementenbureau wereldwijd evenementen mogen verzorgen. Zo verzorgde Feestvarken Producties evenementen in Kuala Lumpur, Malaca, Algiers en Teheran. Bij het 400 jarige jubileum van de stichting van New Amsterdam (New York, VS) werden Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima vastgelegd in Rembrandt’s kunstwerk ‘het Joodse bruidje’. Dit jaar staat de verjaardag van de koning van Thailand op het programma. Voorafgegaan door een tour door Vietnam ter gelegenheid van 1000 jarig bestaan van Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon vervolgt door de stad Ha Noi.

 

Tentoonstelling “De glimlach van een kind”

In het Westfries Museum in Hoorn is tot en met 5 september 2010 onder de titel “De glimlach van een kind” een tentoonstellingsdrieluik te zien met kinderportretten uit drie verschillende eeuwen. In de zeventiende eeuw komt de kinderportretschilderkunst in West-Friesland tot grote bloei. Schilders als Jan Claesz. en Jan Albertsz. Rotius maken er hun specialisme van. Niet eerder zijn er zoveel West-Friese kinderportretten uit de Gouden Eeuw bij elkaar gebracht.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's