Museum Rotterdam opent expositie ‘FAMILIE’

Vanaf aanstaande zondag 18 december kan men een kijkje gaan nemen achter de voordeur van de familie Rotterdam. De onderwerpen variëren van familiebedrijven, erfstukken en overgeleverde recepten tot gezondheid, zorg en zwarte schapen aan toe. Want van je familie moet je het hebben, ook al kunnen die banden soms knellen. Er worden zes thema’s behandeld: familiekapitaal, familiediner, familiebedrijf, familieportret, familiegeheim en familieleven. In thematisch ingerichte ruimtes worden de onderwerpen vervolgens uitgediept en wordt de bezoeker uitgedaagd zichzelf (en familie) te vertegenwoordigen. Erfstukken, kinderkleding, serviezen en familierecepten vormen het decor, maar ook wordt aandacht besteed aan eens roemruchte familiebedrijven als vijlenfabrikant Watson & Zoon en de brandspuitenmakers A. Bikkers & Zoon.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's