Debat ‘Underground' in Zeeuws Museum

In het kader van de tentoonstelling UNDERGROUND organiseert het Zeeuws Museum op zaterdag 4 februari aanstaande een debat waarin de volgende vragen centraal staan: Hoe moet worden omgegaan met de kennis en objecten in particuliere graverscollecties? Blijven deze voor altijd in particuliere handen? En kan er een dialoog ontstaan tussen boven- en onderwereld?

Enige gastsprekers lichten hun standpunt toe om vervolgens met een panel in discussie te gaan. Hans Krabbendam (Zeeuws Genootschap) treedt op als dagvoorzitter. Het debat vindt onder de grond plaats in de Middeleeuwse Crypte van het Abdijplein in Middelburg. Het volledige programma is te vinden op onze website www.zeeuwsmuseum.nl. Het debat is gratis bij te wonen, maar u dient zich van te voren aan te melden via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl of 0118 65 30 00 (secretariaat Zeeuws Museum).

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's