Christie’s veilt collectie Tabaksmuseum

Christie’s in Amsterdam veilt dinsdag 21 en woensdag 22 juni een historische collectie rookwaren. De stukken komen uit het Niemeyer Tabaksmuseum in Groningen dat, vanwege bezuinigingen van de tabaksfabrikant Niemeyer, de deuren in januari sluit.

Instellingen kregen eerder al de mogelijkheid om stukken uit het museum te kopen. Het Pijpenkabinet in Amsterdam nam ongeveer 400 objecten uit de collectie over. Hierdoor blijft de kern van het Tabaksmuseum in stand.

 

Bij Christie’s zullen ruim 250 stukken onder de hamer komen. Hoogtepunten uit de catalogus zijn onder andere twee aardewerken mensfiguurtjes afkomstig uit Nayarit, pré-Columbiaanse pijpen van terracotta en zwarte steen, en een Indiaanse vredespijp.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's