Succesvolle opening “Tegels in de Loods” 2010

Succesvolle opening “Tegels in de Loods” 2010

 

De feestelijke opening van alweer de derde editie van de (verkoop)expositie: “Tegels in de Loods” en de presentatie van het boek: “Mensen op Tegels” waren succesvol verlopen. Ondanks dat een iedereen verplicht was om op 9 mei gewapend met bos bloemen bij moeder aan te schuiven, was de opkomst van geïnteresseerden alles behalve gering. Tijdens de piek stond het in de expositie ruimte zelfs tijdelijk ‘bom vol’. Het boek “Mensen op Tegels” is door tegelliefhebbend Nederland zeer positief ontvangen en vond dan ook gretig aftrek. Wij danken iedereen die op deze zeer geslaagde dag aanwezig was en hopen dat het de komende dagen net zo druk bezocht gaat worden. De expositie loopt t/m 30 mei en is gedurende de zondagen gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom.

 

Naast de jaarlijkse verkoopexpositie – voorzien van een catalogus met zo’n 300 verschillende 17de-eeuwse wandtegels – hebben wij dus ook het boek “Mensen op Tegels” ten doop gehouden. Aan de hand van bijna 400 afbeeldingen levert dit 160 pagina’s tellende naslagwerk ons de kennis van beroepen en ambachten en de mens in zijn dagelijkse doen en laten in de Gouden Eeuw. In een tiental hoofdstukken trekt een bonte stoet voorouders aan ons voorbij, niet alleen ambachtslieden en marktkooplui, maar ook marskramers, bedelaars, vissers, muzikanten en kermisgangers… Van de meest interessante tegels uit het boek worden er maar liefst 130 tentoongesteld. De auteur van dit gedegen naslagwerk is tegelkenner bij uitstek A. Vrij.

 

Zowel het boek “Mensen op tegels” (€ 39,95, ISBN 978-94-90132-03-3) als de catalogus (€ 5,00) is momenteel verkrijgbaar tijdens de expositie dagen of te bestellen via de webwinkel van onze website www.poldervondsten.nl. Het boek en/of de catalogus wordt/worden dan per omgaande naar u toegestuurd (exclusief verzendkosten). Houdt er rekening mee dat het boek in een zeer exclusieve oplage is gedrukt, dus wees er snel bij.

 

Onze dank gaat uit naar sponsor verzekeringsmaatschappij AXA art, die deze boekpresentatie en tegel(verkoop)expositie mogelijk heeft gemaakt.

 

U bent van harte welkom.

 

Het PolderVondsten team

 

Achter de Vest 2 -B, 1621 GJ Hoorn, 0229 – 247444, www.poldervondsten.nl.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's