Brabantse Helden

Brabantse Helden

Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven opent het seizoen met een heldhaftig en spectaculair evenement. Tijdens Pasen, op 4 en 5 april 2010, staan bezoekers oog in oog met Brabantse Helden. Een spannende tijdreis door ruim 2000 jaar geschiedenis.

Bezoekers worden tijdreizigers en beginnen hun reis in de prehistorie. Zo ontmoeten ze de vorst van Oss uit de ijzertijd, maken ze een praatje met de heilige Oda van Brabant uit de vroege middeleeuwen en bespreken ze samen met Jheronimus Bosch zijn schetsen. Ook Romeinse helden als Julius Civilis en Ambiorix en natuurlijk Hertog Jan I van Brabant zullen hun opwachting maken.

Het Brabantse leven
Kinderen kunnen hun moed tonen en meedoen met de vele kinder-doe-activiteiten. In de herberg staat het goede Brabantse leven centraal. Bourgondische lekkernijen, vrolijke narren en gezellige muziek zorgen hiervoor. Op de arena demonstreren krijgers door de jaren heen hun vechtkunsten en wapentechnieken.

Heldendaden
Er zijn veel Brabanders waar we met trots aan terugdenken vanwege hun heldendaden en moed. Maar ook de Brabanders die we kennen vanwege een bijzondere opgraving of een mooi verhaal worden tijdens dit evenement als helden vereerd. HOME geeft de helden uit het verleden een gezicht en de bezoekers ontdekken wie ze waren, hoe ze leefden en natuurlijk wat hun heldendaden waren.

Dagelijks geopend vanaf 1 april
Vanaf 1 april is HOME weer dagelijks geopend. Van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Doordeweeks ligt het accent op educatieve groepsactiviteiten. Tijdens de weekenden en vakanties komt het museum meer tot leven en nemen historische bewoners de bezoekers mee terug in de tijd.

Evenement: Brabantse Helden
Datum: 4 april van 11.00 uur tot 17.00 uur en 5 april van 10.00 uur tot 17.00 uur

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's