Lezing ‘Glas en de Alchemisten , een zoektocht …’

Lezing  ‘Glas en de Alchemisten , een zoektocht …’
Afgelast wegens griep

Als aanvulling op het artikel “Glas gebruikt door alchemisten” in PolderVondsten nr. 10 organiseert Peter Korff de Gidts speciaal voor de lezers van PolderVondsten een lezing over “Glas en de Alchemisten”. In tegenstelling tot het beknopte artikel dat in PolderVondsten verscheen zal Peter Korff de Gidts u uitgebreid verhalen over de zoektocht van alchemisten naar “De Steen der Wijzen”. Hoe men immer op zoek was naar de formule om van lood goud te maken en welke grote rol glas daarin heeft meegespeeld.

U wordt bij Peter Korff de Gidts thuis uitgenodigd om deze lezing gratis bij te komen wonen.  Rasverteller die hij is,  kunnen we u verzekeren dat het geen saaie voordracht wordt. Bij deze lezing wordt gebruik gemaakt van de aantekeningen die Antonio Neri in 1599 publiceerde en rijkelijk illustreerde. Tevens werd er speciaal voor deze bijeenkomst een kleine collectie geïriseerd bodemvondstenglas bijeengebracht. Onder deze collectie bevindt zich o.a. een nog nooit eerder vertoond, spectaculair glasfragment dat door zijn omvang nauwelijks in een vitrine past.

Graag zien Peter Korff de Gidts en PolderVondsten Magazine uw aanmelding via deze web-site, per telefoon 0229 – 247444 of per e-mail info@poldervondsten.nl tegemoet.

“Lang geleden waren er alchemisten. Geheimzinnig mompelend in hun werkplaatsen werden zij omringd door destilleerkolven, retorten en glazen vijzels. Nu, honderden jaren later, voel ik mij als hun tovenaarsleerling die u tijdens deze lezing gaat verhalen over ‘Glas en de Alchemisten , een
zoektocht …’                                      

Peter Korff de Gidts

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's