Uitgave 10

Nu overal verkrijgbaar.

 

PolderVondsten is een uniek cultuur-historisch magazine en is bedoeld voor mensen met belangstelling voor het verleden. Het komt tot stand door de samenwerking met musea, verzamelaars, oudheidkundige verenigingen, archieven, antiquairs, (amateur)archeologen en archeologische instanties.

 

Geïnteresseerden kunnen hun hart dus ophalen aan onderwerpen als geschiedenis, archeologie, bouwhistorie, antiquiteiten en nieuwe ontwikkelingen op deze gebieden.

 

De ontwikkelingen rond het magazine bevinden zich momenteel in een stroomversnelling. Zo groeit de oplage van PolderVondsten gestaag en neemt het aantal verkooppunten toe, met als klap op de vuurpijl dat het magazine nu te verkrijgen is in 350 filialen van ‘s lands bekendste grootgrutter Albert Heijn…

 

In dit nummer worden onderwerpen behandeld als Porselein en hoe de Chinezen het productieprocedé 1000 jaar lang geheim wisten te houden, Glas gebruikt door alchemisten, de samenstelling ervan, en ontploffende laboratoria, Spotpenningen met hun dubbele betekenissen. Verder een interview met de Amsterdamse stadsarcheoloog Jerzy Gawronski en de topvondsten bij de aanleg van de Noord-Zuidlijn, Erfgoed in Gelderland, prachtige gebouwen en mysterieuze grafheuvels, Hollanders aan de Hudson, Eten in de Gouden eeuw, Wens- en kermisbrieven, vingerhoeden, tegels, kleding, tabaksdozen, enzovoort.

 

Naast deze onderwerpen uiteraard de vaste rubrieken boekbesprekingen, lezersvondsten en uitneembare ansichtkaarten. Het magazine is 100 pagina’s fullcolour en zeer rijk geïllustreerd. Onder het reguliere aanbod van magazines onderscheidt PolderVondsten zich door een grote inhoudelijke diversiteit en door een kwalitatief hoogstaande uitvoering.

 

Klik hier om het nummer te bestellen

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerd

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's