Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
PolderVondsten B.V.

Uitvoering:
Magazine
132 pagina's
€ 9,95
Vind is hét magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal 132 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda, veilingrubriek. En natuurlijk Lezersvinden -waarin vondsten en aankopen van lezers besproken én gewaardeerd worden. Daarnaast biedt Vind ansichtkaarten en speciale kortingsacties op bijvoorbeeld musea, tentoonstellingen en boeken.

In deze winteruitgave onder meer:

 

Laatmiddeleeuwse brandpreventie

Het gebruik, de decoraties, de talloze fragmenten die door heel Nederland gevonden worden: alles over vuurklokken.

 

Hanzeschotels

Men heeft er slechts enkele opgegraven en veel onderzoek is er niet naar gedaan. Wat is wél bekend over Hanzeschotels? En over het recent in Limburg gevonden exemplaar?

 

Jeroen Bosch ontdekt

Een blik in het vermaarde Hooiwagen-drieluik en twee kunsthistorici over hun jarenlange onderzoek voor het Bosch Research and Conservation Project.

 

Uit de Collectie Six

Twee Chinees porseleinen borden dragen het zogenoemde reigermerk, dat wereldberoemd is. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter dat gevleugelde teken?

 

Lichte zeden

In het Parijs van de 19de eeuw was prostitutie alomtegenwoordig en voor talloze kunstenaars een bron van inspiratie. Interessant voor wetenschappers. En een tentoonstelling.

 

Boek en bedevaart

In sommige middeleeuwse manuscripten zijn pelgrimstekens aangebracht. ‘Echte’ insignes en geschilderde exemplaren. Vanwaar dit (vrij onbekende) gebruik?

 

Tabakspot met een (strip)verhaal

Meestal zijn bewaard gebleven tabakspotten van zilver. Dit 18de-eeuwse exemplaar is gemaakt van Delfts aardewerk. Dat op zich is al bijzonder. Maar dan die decoratie…

 

Plus: het laatste nieuws (ook op het gebied van veilingen), een uitgebreide Agenda, Beurzen én Vind geeft boeken en entreekaarten weg.

Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl