Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
PolderVondsten B.V.

Uitvoering:
Magazine
124 pagina's
€ 9,95
Vind is hét magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal 132 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda, veilingrubriek. En natuurlijk Lezersvinden -waarin vondsten en aankopen van lezers besproken én gewaardeerd worden. Daarnaast biedt Vind ansichtkaarten en speciale kortingsacties op bijvoorbeeld musea, tentoonstellingen en boeken.

In deze zomeruitgave onder meer:

 

Pin-upkunst

Ongekend was de populariteit van pin-ups tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er ging een bijzondere en lange historie aan vooraf. Over de oorsprong, de makers en natuurlijk: de kunst zelf. 

 

Gerechtshanden in kunst en gietwerk

Uit Nederlandse bodem zijn er tot nu toe slechts vier bekend, wel duiken ze op in schilderijen van laatmiddeleeuwse Europese kunstenaars: metalen gerechtshanden. Een geschiedenis.

’s Werelds omgang met Werelderfgoed

Materieel erfgoed is volop in het nieuws. Toch is de vernietiging ervan allesbehalve nieuw. De discussie over behoud en verkoop evenmin. En wat is de toekomst van het tastbare verleden?

Het kleden voor ’t feest

Waar de markt voor veel Nederlandse kunst is ingezakt, beleeft die voor Indische schilderijen een hausse. Dat bewees Het kleden voor ’t feest van Willem Gerard Hofker. Een portret.

Jonkvrouwbeker

Jonkvrouwen brengen je het hoofd op hol. Dat wist Cats begin 17de eeuw ook. Uit die periode stamt deze opvallende bodemvondst: een jonkvrouwbeker, van aardewerk. Waarvoor diende deze?

Het zoete leven van Johan Maurits

Zijn naam leeft voort in het ‘Mauritshuis’. Dit vermaarde Haagse museum was ooit zijn stadspaleis. Onomstreden was de eigenzinnige Johan Maurits niet. Dit is zijn verhaal.

De ontdekking van Kaap Hoorn

In het Onbekende Zuidland was een fortuin te verdienen. Zeker weten. Het nieuwe handelsparadijs moest alleen nog ontdekt worden. Isaac le Maire waagt in 1614 een poging. En hoe.

 
Plus: het laatste nieuws, alles over bijzondere recente en komende veilingen, een extra uitgebreide Agenda én Vind geeft een fraai museumboek weg.

Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl