Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
PolderVondsten B.V.

Uitvoering:
Magazine
132 pagina's
€ 9,95
Vind is hét magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal 132 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda, veilingrubriek. En natuurlijk Lezersvinden -waarin vondsten en aankopen van lezers besproken én gewaardeerd worden. Daarnaast biedt Vind ansichtkaarten en speciale kortingsacties op bijvoorbeeld musea, tentoonstellingen en boeken.

In deze extra dikke voorjaarsuitgave onder meer:

 

Het grootste fotoarchief van Nederland

Ruim 15 miljoen foto’s telt het Nationaal Archief in Den Haag. Ze komen bijvoorbeeld uit privécollecties en overheidsarchieven, de oudste is van 1847. Voor het eerst zijn er 450 samen te zien.

 

Jan zonder Land

In 1215 tekende Jan zonder Land de inmiddels historische Magna Carta. Niet vrijwillig, want het zou zijn macht danig beperken. Wie was deze opmerkelijke vorst? Een portret.

 

De kunstkamercollectie van Wellby

Michael Wellby (1928-2012) stamde uit een Londens geslacht van zilversmeden en -handelaren. Hij verzamelde talloze topstukken, waaronder de drinkschaal voor Johan van Oldenbarnevelt.

 

Venuspenningen

Venuspenningen worden ze genoemd. De serie rekenpenningen die tussen 1488 en 1584 verscheen. Wat is het verhaal erachter? En waarom werd die naakte vrouw erop afgebeeld?

 

Grafische vormgeving in 1940-1945

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren ‘goede’ en ‘foute’ kunstenaars aan het werk -zowel artistiek als ideologisch gezien. Een geschiedenis van propaganda-affiches en verzetsdrukwerk.

 

Hoogversierd aardewerk

Vaak wordt gedacht dat men rond 1200 alleen grijze kogelpotten gebruikte. Hoogversierd aardewerk bewijst het tegendeel. Alles over het nauwelijks bekende luxe goed, de opkomst én ondergang.

 

Zeldzame pijpen

Kort geleden werden in Amsterdam 250 eerstegeneratiepijpen gevonden, gemaakt rond 1600, de beginperiode van het tabak roken. Daarbij was ook een opmerkelijk vormgegeven houten exemplaar…

 

Plus: Het laatste nieuws (ook op het gebied van beurzen, veilingen en galeries), een uitgebreide Agenda én Vind geeft een fraai Rijksmuseumboek weg.

Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl