Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
PolderVondsten B.V.

Uitvoering:
Magazine
148 pagina's
€ 7,95
Vind is hét nieuwe magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal 116 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, tentoonstellingsagenda, etymologie en veilingrubriek. En natuurlijk Lezersvinden -waarin vondsten en aankopen van lezers besproken én gewaardeerd worden.Daarnaast biedt Vind speciale bijlagen of uitneembare ansichtkaarten en kortingsacties op bijvoorbeeld musea, tentoonstellingen en boeken.

In deze extra dikke winteruitgave
Veel nieuws, een voorproefje van de mooiste beurzen in Nederland en België, een uitgebreide Agenda én Vind geeft verschillende entreekaarten weg.

En verder onder meer:

Etnografica
Grote exposities. Belangrijke veilingen. (Inter)nationaal is veel belangstelling voor Tribal Art, ofwel etnografica. Ook voor de morele kant van het verzamelen -toen én nu. Een portret.

De kunst van H.C. Frick
Rasondernemer Henry Clay Frick (1849-1919) was al vóór zijn dertigste miljonair. Hoe ontpopte deze man van staal zich tot stichter van een kunstgalerie ‘voor alle mensen’?

De Army Bag-brieven
Om de Fransen te verdrijven, landt op 27 augustus 1799 een Engels-Russisch expeditieleger in Noord-Holland. Brieven vanuit het leger bleven wonderwel bewaard. Wat onthullen deze?

Desmets stille-filmcollectie
Hij was de eerste in Nederland die een bioscoopketen uitbaatte. Jean Desmet was een pionier. Minstens zo uniek is de collectie die hij naliet. Een uitzonderlijke erfenis in beeld.

Een juweel van een vrouw
Deze van oorsprong Spaanse gouden hanger met gestileerde bloemen en een elegante vrouw ademt overduidelijk art nouveau. Wie was de maker? En wat was zijn inspiratiebron?

Portret van Sultan Bajezid
Paolo Veronese was in de 16de eeuw bepaald niet de enige westerse kunstenaar die een Ottomaanse sultan portretteerde. Vanwaar die fascinatie voor de oosterse gebruiken en cultuur?

De borden van Verstraeten
Bodemvondst of overleveringsstuk: Willem Verstraetens borden met engelen en putti zijn al vaak beschreven. Maar welke historie schuilt nu werkelijk achter die 17de-eeuwse decors?

Zilveren tabaksdoos
Zilversmid Jacobus Das maakte in 1742 een tabaksdoos, die vervolgens gegraveerd werd met schepen, walvissen en een manspersoon met pijp. Daar zit een geschiedenis achter…

Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl