Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
PolderVondsten B.V.

Uitvoering:
Magazine
164 pagina's
€ 7,95

Vind is hét nieuwe magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal 116 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, tentoonstellingsagenda, etymologie en veilingrubriek. En natuurlijk Lezersvinden -waarin vondsten en aankopen van lezers besproken én gewaardeerd worden.Daarnaast biedt Vind speciale bijlagen of uitneembare ansichtkaarten en kortingsacties op bijvoorbeeld musea, tentoonstellingen en boeken.

In deze najaarsuitgave

48 pagina’s extra! Alles over PAN Amsterdam: de topstukken, de achtergronden. Een terugblik op Vinds Archeologiedag: ontdek de rijke oogst aan bodemvondsten. Veel nieuws en een speciale lezersactie.

En verder onder meer:

Het geheim van Dresden

Al in de 18de eeuw genoot ze wereldfaam: de kunstcollectie van August de Sterke en zijn zoon August III. Waar kwam de ontembare verzamelpassie van deze Saksische vorsten vandaan?

Blauw-wit in de Gouden Eeuw

Dat de VOC zorgde voor een toestroom aan Chinees porselein, is bekend. Maar hoe verliep de handel in de 17de eeuw? En hoe groot was de invloed van de Holanders eigenlijk? Een kijkje door de bril van toen.

Archief Vander Veken

Jef Vander Veken (1872-1964) was schilderijenrestaurator, maar werd ook bestempeld als ‘vervaardiger van Vlaamse primitieven’. Hij hanteerde dan ook een nogal eigen werkwijze. Een portret.

Geschiedenis van een insigne

Hij meet misschien slechts 68 bij 73 millimeter, achter dit lood-tinnen insigne schuilt wél een groots mirakel. Het verhaal. Plus: een terugblik op en oproep voor Heilig en Profaan.

Voorwerp: Zilveren kandelaren

Zilversmid Hans Rinckens (1703-1762) werkte in Amsterdam. Nu had men daar een uitbundige smaak, maar deze weelderige kandelaren waren zelfs voor de hoofdstad exceptioneel.

De erfenis van Karel de Grote

Het sterfjaar van Karel de Grote wordt alom herdacht. In Ename werkten historici en archeologen samen aan een ongekende expositie, die verder reikt dan de geschiedenis alleen.

Skyphos

Het is een bijzonder object, deze zilveren skyphos uit de vroege 1ste eeuw n. Chr.. Waar en voor wie werd de beker gemaakt? En wat betekent het ‘onhandige’ opschrift: DIVOMACCFEC?

Affiches van Cassandre (1901-1968)

Cassandre, alias Adolphe Mouron, ziet het affiche als kunst voor het grote publiek, de tegenhanger van een ‘elitair’ schilderij. Hij is een kind van zijn tijd. Maar tijden veranderen. Hoe beïnvloedt dit zijn werk, en vooral: zijn leven?

Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl