Vind Magazine uitgave 15

7,95

Vind is hét nieuwe magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal 116 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, tentoonstellingsagenda, etymologie en veilingrubriek. En natuurlijk Lezersvinden -waarin vondsten en aankopen van lezers besproken én gewaardeerd worden.Daarnaast biedt Vind speciale bijlagen of uitneembare ansichtkaarten en kortingsacties op bijvoorbeeld musea, tentoonstellingen en boeken.

In deze najaarsuitgave

48 pagina’s extra! Alles over PAN Amsterdam: de topstukken, de achtergronden. Een terugblik op Vinds Archeologiedag: ontdek de rijke oogst aan bodemvondsten. Veel nieuws en een speciale lezersactie.

En verder onder meer:

Het geheim van Dresden
Al in de 18de eeuw genoot ze wereldfaam: de kunstcollectie van August de Sterke en zijn zoon August III. Waar kwam de ontembare verzamelpassie van deze Saksische vorsten vandaan?

Blauw-wit in de Gouden Eeuw
Dat de VOC zorgde voor een toestroom aan Chinees porselein, is bekend. Maar hoe verliep de handel in de 17de eeuw? En hoe groot was de invloed van de Holanders eigenlijk? Een kijkje door de bril van toen.

Archief Vander Veken
Jef Vander Veken (1872-1964) was schilderijenrestaurator, maar werd ook bestempeld als ‘vervaardiger van Vlaamse primitieven’. Hij hanteerde dan ook een nogal eigen werkwijze. Een portret.

Geschiedenis van een insigne
Hij meet misschien slechts 68 bij 73 millimeter, achter dit lood-tinnen insigne schuilt wél een groots mirakel. Het verhaal. Plus: een terugblik op en oproep voor Heilig en Profaan.

Voorwerp: Zilveren kandelaren
Zilversmid Hans Rinckens (1703-1762) werkte in Amsterdam. Nu had men daar een uitbundige smaak, maar deze weelderige kandelaren waren zelfs voor de hoofdstad exceptioneel.

De erfenis van Karel de Grote
Het sterfjaar van Karel de Grote wordt alom herdacht. In Ename werkten historici en archeologen samen aan een ongekende expositie, die verder reikt dan de geschiedenis alleen.

Skyphos
Het is een bijzonder object, deze zilveren skyphos uit de vroege 1ste eeuw n. Chr.. Waar en voor wie werd de beker gemaakt? En wat betekent het ‘onhandige’ opschrift: DIVOMACCFEC?

Affiches van Cassandre (1901-1968)
Cassandre, alias Adolphe Mouron, ziet het affiche als kunst voor het grote publiek, de tegenhanger van een ‘elitair’ schilderij. Hij is een kind van zijn tijd. Maar tijden veranderen. Hoe beïnvloedt dit zijn werk, en vooral: zijn leven?

Vind alles op het gebied van

Verhalen en bevindingen in wat er vroeger allemaal heeft plaatsgevonden in musea, archieven en bibliotheken.

Alles op het gebied van opgravingen, tentoonstellingen, depots  en bijzondere bodemvondsten.

Wat gebeurt er op het gebied van oude, hedendaagse / eigentijdse kunst in musea, beurzen, beeldentuinen en galeries.

Hoe vind ik een fraai voorwerp voor mijn interieur of collectie, waar laat ik deze stukken taxeren / restaureren. 

Alle thema's