Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
PolderVondsten B.V.

Uitvoering:
Magazine
116 pagina's
€ 7,95

Vind is hét nieuwe magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal 116 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, tentoonstellingsagenda, etymologie en veilingrubriek. En natuurlijk Lezersvinden -waarin vondsten en aankopen van lezers besproken én gewaardeerd worden.Daarnaast biedt Vind speciale bijlagen of uitneembare ansichtkaarten en kortingsacties op bijvoorbeeld musea, tentoonstellingen en boeken.

In deze zomeruitgave onder meer:

Véél nieuws, opmerkelijke vondsten van lezers én fraaie winacties: maak nu kans op gratis boeken en museum-entreekaarten.


En:


Goed gevonden

In de ruim 50 jaar dat hij zijn bodemvondsten verzamelde, veranderde de (amateur)archeologie enorm. Over ‘gelukkige graver’ Martien Weel (1935-2011) en zijn bijzondere nalatenschap.

De wereld wordt ontdekt

Een kentering in onze laatmiddeleeuwse kunst en literatuur: Boendale, Bouts en Van Eyck richtten zich op het individu. Hoe ontstond dit ‘gedurfde’ zelfbewustzijn? Herman Pleij vertelt.

Het schip van Hendrik VIII

Hendrik VIII dacht met zijn Mary Rose een onoverwinnelijk oorlogsschip te bezitten. Maar in 1545 trok de zee aan het langste eind. Over de ramp, het wrak en de berging.

Uit de Collectie Six: Hurkbeeld

We geven het toe: zijn naam is lastig om uit te spreken. Maar dat maakt Nswj niet minder interessant. Op zoek naar de oorsprong van een Oudegyptisch hurkbeeld.

Dieren in ‘t kwadraat

De inheemse en uitheemse dieren op het Zeeuwse tegelveld had men rond 1600 vaak nog nooit gezien. Dit is het verhaal achter deze ‘primitieve’ kleurrijke kwadraattegels.

Een eeuwenoude tas

Het oudste stuk uit de omvangrijke collectie van Tassenmuseum Hendrikje is een geitenleren beugeltas uit de 16de eeuw. Van wie zou hij geweest kunnen zijn?

Sluijters ontsloten

Zijn vroege werk werd ‘frivool’ genoemd, soms zelfs ‘ziek’. Zijn latere portretten zorgden voor brood op de plank. Kunstschilder Jan Sluijters (1881-1957) in beeld gebracht.

De Muntschat van Thuin

Caesar plunderde tijdens zijn veroveringstochten enorme hoeveelheden goud. Wat is het verband met de Gallische Muntschat die gevonden werd in Thuin (Wallonië)?


Elk kwartaal Vind thuisgestuurd? Neem nu een voordelig abonnement!
Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
info@vindmagazine.nl
+31 (0)229 82 02 14

Administratie: te bereiken
op maandag, woensdag
en donderdag.

I.v.m. de kerstvakantie
zijn wij gesloten tot maandag
8 januari. Voor dringende
zaken/vragen of bestellingen
kunt u malen naar
administratie@vindmagazine.nl

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn