Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
PolderVondsten B.V.

Uitvoering:
Magazine
116 pagina's
€ 7,95
Vind is hét nieuwe magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal 116 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, tentoonstellingsagenda, etymologie en veilingrubriek. En natuurlijk Lezersvinden -waarin vondsten en aankopen van lezers besproken én gewaardeerd worden.Daarnaast biedt Vind speciale bijlagen of uitneembare ansichtkaarten en kortingsacties op bijvoorbeeld musea, tentoonstellingen en boeken.

In deze voorjaarsuitgave onder meer:

Véél nieuws, bijzondere lezersvondsten én de aankondiging van een nieuw boek van Uitgeverij PolderVondsten (speciaal voor onze lezers: nu alvast bestellen = 20% korting).

En:

Roofkunst

In de periode 1933-1945 zijn talloze Joodse kunstcollecties geconfisqueerd of gedwongen geveild. De geschiedenis, de claims en reacties van musea die herkomstonderzoek doen.

De juwelenschat van Cheapside

Het Londense Cheapside was in de 17de eeuw hét centrum van goud- en edelsmeden. Een van hen moet de in 1912 ontdekte fabelachtige juwelenschat verstopt hebben. Waarom?

Lawrence of Arabia

Lawrence of Arabia uit de gelijknamige filmklassieker lijkt met zijn rijzige gestalte en staalblauwe ogen in niets op de ‘echte’ T.E. Lawrence. Het verhaal van de onbedoelde held.

Oorlog in de diplomatenwijk

De Nederlandse diplomaten in Peking hebben het niet makkelijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Als ze de keizersgezinde generaal Xun asiel geven, is de poppenkast compleet.

Uit de Collectie Six: VII Witte olifant

Jan Six VII kocht op 14 november 1911 voor 26 gulden een ‘Delftsche Olifant’. Althans, dat dacht hij. Pas kortgeleden werd de werkelijke herkomst van het beeldje vastgesteld.

Crisis in de archeologie

De malaise in de bouw heeft grote gevolgen voor de archeologiebranche. Verschillende bedrijven luidden de noodklok, er waren zelfs Kamervragen. Maar hoe erg is het eigenlijk?

De Van Dongen-verzameling

Een kostbaar, onbekend archief van schilder Kees van Dongen werd onlangs geveild. Een unieke kans voor het RKD. Alleen: veel tijd was er niet en geld evenmin. Wat te doen?

Graven naar de prehistorie

Door de gunstige ligging is de gemeente Ede bijzonder rijk aan archeologisch erfgoed. Vooral de grafheuvelvondsten zijn spectaculair. De onthulling van de (bijna) oudste geschiedenis.

Elk kwartaal Vind thuisgestuurd? Neem nu een voordelig abonnement!
Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl