Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
PolderVondsten B.V.

Uitvoering:
€ 7,95
Vind is hét nieuwe magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal 116 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, tentoonstellingsagenda, etymologie en veilingrubriek. En natuurlijk Lezersvinden -waarin vondsten en aankopen van lezers besproken én gewaardeerd worden.Daarnaast biedt Vind speciale bijlagen of uitneembare ansichtkaarten en kortingsacties op bijvoorbeeld musea, tentoonstellingen en boeken.

In deze zomeruitgave onder meer:

Véél nieuws, een uitgebreide Agenda, bijzondere vondsten van lezers én een speciale weggeefactie: Vind verloot prachtige Rembrandt- en Rijksmuseumboeken.

En:

Liefde, devotie en schunnigheid

Brugge bloeide omstreeks 1400. Dat blijkt ook uit de liederen, gebeden en gedichten in het Gruuthusehandschrift, dat toen ontstond. Wat onthult het over het leven in de late middeleeuwen?

Den boedel van Rembrant

In 1656 ging Rembrandt failliet. Oorzaak: zijn kostbare collectie kunst en rariteiten. De boedelinventaris van toen geeft een fascinerend beeld van de kunstenaar, zijn leven én zijn huis.

Slavernij tot 1863

God had geen bezwaren. Rechtsgeleerden als Hugo de Groot protesteerden evenmin. Waarom 17de-eeuws Nederland verzeild raakte in de handel in slaven. En: hoe is slavernij ooit ontstaan?

Voorwerp Pleurant

Een 15de-eeuws grafbeeldje moet Albrecht van Beieren voorstellen. Toch is van een portret eigenlijk geen sprake. En hij ziet er ook niet ‘rouwend’ uit. Waarvoor diende deze pleurant dan wel?

De Vrede van Utrecht

In 1712 werd Utrecht overspoeld door diplomaten. Het moest eens afgelopen zijn met al die Europese oorlogen. De vredesonderhandelingen duurden een jaar. Wat gebeurde achter de schermen?

Schilderij Caféterras bij nacht

‘Ik wil nu per se een sterrenlucht schilderen,’ schreef Vincent van Gogh in 1888 aan zijn zus. Met Caféterras bij nacht lukte dat. En hoe. Het verhaal achter het doek.

Uit de Collectie Six: IV Horloge

Een 17de-eeuws geëmailleerd horloge, 45 millimeter hoog, toont een damesportret. Waar komt het vandaan? Wie heeft het gemaakt? En hoe bleef het zo mooi bewaard?

Het volledige verhaal van Ming

Ming? Dat was eeuwenlang het porselein van de Chinese keizers. Maar het werd ook buiten het hof gebruikt, geëxporteerd en zelfs -voor een ‘magisch’ effect- opgegeten. Een portret.

Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl