Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
PolderVondsten B.V.

Uitvoering:

Magazine
€ 7,95

Vind is hét nieuwe magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal 116 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, tentoonstellingsagenda, etymologie en veilingrubriek. En natuurlijk Lezersvinden -waarin vondsten en aankopen van lezers besproken én gewaardeerd worden.Daarnaast biedt Vind speciale bijlagen of uitneembare ansichtkaarten en kortingsacties op bijvoorbeeld musea, tentoonstellingen en boeken.

In deze voorjaarsuitgave onder meer:

Dé beurzen, veilingen en exposities in Nederland en België: hoogtepunten, nieuws en uitgebreide agenda’s. Exclusief voor Vind-lezers: kortingen op boeken.

En:

Delfts wit

Wie aan Delft denkt, denkt aan ‘blauw’. Toch was Delfts wit in de 17de eeuw minstens zo populair. Over oorsprong, gebruik en misverstanden: de historie van de puurste faience.

Frans Hals

Lang werd gedacht dat Frans Hals in zijn tijd niet begrepen werd. Maar niets blijkt minder waar. Vergelijking met Rembrandt c.s. brengt nieuwe feiten aan het licht.

Een raadselachtige Romeinse vondst

Waldgirmes is een archeologisch walhalla. Het Duitse plaatsje was ooit Romeins bezit. De vondst van een bronzen paardenhoofd zette de historie op haar kop.

Bavelaar

Soms verschijnen ze op een veiling: houten kijkkastjes met een interieurtje of Hollands buitentafereel. De eerste ‘bavelaar’ werd in 1795 gemaakt. Welk verhaal schuilt erachter?

De Collectie Pringsheim

De Joodse Alfred Pringsheim (1850-1941) bouwde enorme verzamelingen op: kunst, zilver en vooral majolica. Tot de oorlog naderde. De bewogen geschiedenis van een collectie.

Portret van Nel Schilt

De jonggestorven kunstenaar Dick Ket maakte in 1934 een portret van zijn ‘liefste meisje’ en tekende daarin ook zijn eigen gezicht. Waarom? En wie gingen hem voor in deze traditie?

Uit de Collectie Six: Fopkannen

‘Op lange winteravonden, waren drankspelletjes een van de belangrijkste vormen van vermaak.’ In de vermaarde collectie van de familie Six is een speciale plek ingeruimd voor fopkannen.

Lezersvinden

Wat is dit voor stenen mannetje? Zijn mijn Bijbelse tegels echt? En wat denkt u van de ring die ik met mijn detector ontdekte? (Fantastisch!) De mooiste vondsten van lezers.

Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl