Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
PolderVondsten B.V.

Uitvoering:

Magazine
116 pagina's
€ 7,95
Vind is hét nieuwe magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal 116 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, tentoonstellingsagenda, etymologie en veilingrubriek. En natuurlijk Lezersvinden -waarin vondsten en aankopen van lezers besproken én gewaardeerd worden.

Daarnaast biedt Vind speciale bijlagen of uitneembare ansichtkaarten en kortingsacties op bijvoorbeeld musea, tentoonstellingen en boeken.

In deze najaarsuitgave onder meer:

Een speciale PAN-bijlage met dé Topstukken van deelnemers, het eerste deel van Uit de Collectie Six, waarin de misschien wel fraaiste stukken uit de vermaarde familiecollectie gepresenteerd worden (die niet in het museum te zien zijn). En:

Rafaël ontrafeld

Renaissancekunstenaar Rafaël (1483-1520) is beroemd om zijn fresco’s. Tijdens de voorbereiding van zijn eerste (!) tentoonstelling in Nederland werd een ontdekking gedaan.

Drie bijzondere voorwerpen

Wat is het verhaal achter een 16de-eeuwse messchede, een staand horloge van Fromanteel & Clarke en een niet-draagbare(!) geuzenpenning.

Ontsnapt aan de Beeldenstorm

Veel middeleeuwse religieuze kunst ging tijdens de Beeldenstorm verloren. Museum Catharijneconvent onthult wat wel bewaard bleef: ambachtswerk én pronkstukken.

Hiërogliefen in Hollywood

Tussen het ‘echte’ oude Egypte en dat in de bioscoop zit een wereld van verschil. Hans van den Berg -egyptoloog én filmliefhebber- stelde een tentoonstelling samen.

Dodenmaskers

Met dodenmaskers kon men de beeltenis van overledenen bewaren. Hoe ging men te werk? En hoe authentiek zijn de beroemde exemplaren?

South Sea Company

Crisis? In 1720 richtte speculatiedrift bijna de hele Britse natie te gronde. Het verhaal van de South Sea Company en hoe de Hollanders daar de spot mee dreven.

Dorestad

Het ging er niet bepaald zachtzinnig en ‘archeologisch verantwoord’ aan toe, tijdens de opgravingen rond Wijk bij Duurstede. Toch werd een historische schat blootgelegd: Dorestad.

Eeuwenoude akten onder de hamer

Munten- en PostzegelOrganisatie MPO veilt ook ándere objecten. Zoals een compleet kasteelarchief historische akten, van onder meer Willem van Oranje en Karel V.

Elk kwartaal Vind thuisgestuurd? Neem nu een voordelig abonnement!

Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl