€ 0,00
Jan Pieterszoon Coen: held of schurk? Als lezer van Coen! velt u zelf een oordeel. Het glossy magazine belicht alle kanten van de fameuze gouverneur-generaal en laat hiervoor bekende historici als Maarten van Rossem en Hans Goedkoop aan het woord. Daarnaast geven historische verhalen, boeiende columns en interviews en verrassende weetjes en vernoemingen meer kijk op het leven en werk van Coen. Bovendien stapt u middels talrijke prachtige schilderijen zo de zeventiende eeuw van Jan Pieterszoon Coen in.

 

Coen! is een eenmalige uitgave van het Westfries Museum en PolderVondsten BV. Het magazine - van 108 pagina's dik - verschijnt gelijk met de opening van de tentoonstelling De zaak Coen in het Westfries Museum. Coen! is vanaf donderdag 12 april 2012 verkrijgbaar.

 

In Coen! onder andere:

 

De bloedig wraak op Banda
‘Een van de ergste moordpartijen uit de geschiedenis van de VOC', noemt een hedendaags historicus het. Wat is er nu werkelijk gebeurd op de Banda-eilanden in 1621?

 

In voor- en tegenspoed
Was het een liefdes- of verstandshuwelijk? Uit de pendantschilderijen van Coen en zijn vrouw Eva Ment is dat niet af te leiden. Een kijkje in het leven van het echtpaar.

 

Raadsels rond een boeiend schilderij
De man in de sloep op het schilderij van Hendrick Corneliszoon Vroom is Coen. Of toch niet? Symboliek en theorie achter het schilderij en zijn raadsels.

 

Geen held, maar kopstuk
Historicus Jurrien van Goor schrijft een biografie over Coen. Voor zijn onderzoek volgde hij Coen in zijn reizen en geschriften. Een deskundige aan het woord.

 

Een nationalistische onthulling
Coen was de grondlegger van het Nederlands koloniale rijk in de Oost. Het standbeeld dat in 1887 op de Roode steen in Hoorn werd onthuld, moest dat duidelijk maken.

 

De mythe van koninklijke afwezigheid
Emma en Wilhelmina, de laatste ingrediënten voor een volwaardig nationaal feest, ontbraken tijdens de onthulling van het beeld. Was dit een uiting van kritiek of waren de koninginnen gewoonweg verhinderd?

 

De Gouden Eeuw
Hans Goedkoop heeft een sterke interesse voor de zeventiende eeuw en werkt aan de serie De Gouden Eeuw. De presentator en historicus vertelt over deze serie en de rol die Coen hierin speelt.

Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl