Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
Poldervondsten B.V.

Auteur:
Walter Lensink

Uitvoering:

Magazine
116 pagina's
€ 7,95
In ‘Vind' kunt u alles vinden over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Behalve dat ‘Vind' een aantal vaste rubrieken heeft - zoals uitgebreide museum- en veilingagenda's, een boekenrubriek, een schilderijbespreking, de determinatie van een uniek voorwerp en een vragenrubriek voor de lezers - komen er legio onderwerpen aan bod die op een toegankelijke manier worden gebracht.

Vind magazine is een uitgave van PolderVondsten BV, verschijnt 4 keer per jaar, is 108 pagina's dik en verkrijgbaar in de betere boekhandel.

In dit nummer onder andere:

 

Kerst over de grens
De kersttijd staat bol van tradities. Hans Lensink keek rond in Europa en verbaasde zich over soms vreemde rituelen en afwijkende vieringen. Over kinderverschrikkers en ‘funny hats'.

 

Tussen kunst en kitsch
Na 27 jaar heeft deze Avro-topper nog niets aan kracht ingeboet. Cas Wichers jr. liep een dagje mee en gaf z'n ogen goed de kost. Over experts op verhoogde tronen en de one-man show van Jaap Polak.

 

Henk Helmantel
Beeldend kunstenaar Henk Helmantel woont al veertig jaar op het Groningse platteland, waar hij zich heeft omringd met voorwerpen van schoonheid. Ruud Spruit ondernam de verre reis en kwam terecht in een andere wereld, waar eenvoud en soberheid overheersen.

 

Nova Zembla
De ontberingen van Barentsz en Van Heemskerck staan de laatste tijd weer duidelijk in de belangstelling. Ook Wil Snip is al jaren geboeid door de lotgevallen van de twee overwinteraars en het dagboek van scheepstimmerman Gerrit de Veer. Knoop de jassen maar dicht, het gaat kil optrekken...

De Leidse missie in Egypte
De dodenstad van Saqqara strekt zich uit over een gebied van zo'n 7 kilometer. Sinds 1975 zijn daar ook Leidse archeologen actief. Met dit tweede deel rondt Sebastiaan Ostkamp een boeiend verhaal af.

 

Inmaken en wecken
Culinair historica Carolina Verhoeven breekt een lans voor oude conserveringstechnieken als inmaken en wecken. Een poging tot opwaardering van een belangrijk stuk immaterieel erfgoed.

 

 

Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl