Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
Poldervondsten B.V.

Auteur:
Walter Lensink

Uitvoering:

Magazine
116 pagina's
€ 7,95
In ‘Vind' kunt u alles vinden over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Behalve dat ‘Vind' een aantal vaste rubrieken heeft - zoals uitgebreide museum- en veilingagenda's, een boekenrubriek, een schilderijbespreking, de determinatie van een uniek voorwerp en een vragenrubriek voor de lezers - komen er legio onderwerpen aan bod die op een toegankelijke manier worden gebracht.

Vind magazine is een uitgave van PolderVondsten BV, verschijnt 4 keer per jaar, is 108 pagina's dik en verkrijgbaar in de betere boekhandel.

In dit nummer onder andere:

 

Ten afschrick ende exempele
Wie kennis neemt van de middeleeuwse keur- en wetboeken schrikt van de zware en mensonterende straffen. Het begrip ‘taakstraf' was toen nog niet bekend...


Propaganda op affiches
Vol zelfvertrouwen kijken ze u aan. Onze frisgewassen, Hollandsche jongens die in Duitsland de handen uit de mouwen gaan steken. Propaganda ontstond tijdens WO1 en bereikte haar hoogtepunt tijdens WO2.


Een kwart eeuw PAN Amsterdam
Mieke Zilverberg en Robert Aronson blikken terug, kijken vooruit en steken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken. Vader van de grondwet Gijsbert Karel van Hogendorp stond in 1813 aan de wieg van de grondwet en het koninkrijk der Nederlanden. Ook bezocht hij graag de Haagse kermis.

 

‘Tall and small'
Broer en zus Emiel en Esther Aardewerk nemen u bij de hand op een ontdekkingstocht in de wereld van het miniatuurzilver.


Slot Zeist
Het scheelde niet veel of Slot Zeist was tegen de vlakte gegaan. Na een lange restauratie ligt het adembenemende buiten er weer glorieus bij.
De kunst van het verzamelen. Wil Snip berijdt z'n stokpaardje en weidt uit over baardmankruiken en snavelkannen uit Siegburg of Raeren. En wie bracht al dat steengoed ooit bij elkaar?

 

De Leidse missie in Egypte
De dodenstad van Saqqara strekt zich uit over een gebied van zo'n 7 kilometer. Sinds 1975 zijn daar ook Leidse archeologen actief. Sebastiaan Ostkamp vertelt.

Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl