Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
PolderVondsten B.V.

Uitvoering:
Magazine
196 pagina's
€ 9,95

Vind is hét magazine op het gebied van geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal ruim 180 pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda’s, veilingrubriek. En natuurlijk LezersVinden -waarin vondsten en aankopen van lezers worden besproken én gewaardeerd. Daarnaast biedt Vind ansichtkaarten en speciale kortingsacties op bijvoorbeeld musea, tentoonstellingen en boeken.

 

In deze dikke lente-editie (196 pagina’s) onder meer:

Feestbeker

Glas was in de middeleeuwen een schaars en kostbaar goed. Bij toeval kwam deze zeldzame laatmiddeleeuwse beker uit de grond in Noord-Holland. Over de productie en herkomst.

Rembrandt van alle tijden 

Veelzijdig was hij. En invloedrijk. Het was echter niet van-zelfsprekend dat Rembrandt zich schikte naar de wensen van de markt. Over de waardering van de meester-schilder.

Archeologie onder water
Onderwaterarcheologie staat volop in de belangstelling. Vind besteedt in drie artikelen aandacht aan de geschiedenis van deze discipline. Om te beginnen de aanloop tot 1900.

Johan van Oldenbarnevelt
Een van de stichters van de Nederlandse republiek werd onthoofd op het Binnenhof in Den Haag. Zeer recent is het mogelijke beulszwaard ontdekt. Over de executie, de beul en het zwaard.

Machtsteken en slagwapen ineen
Eerder werd in Vind al aandacht besteed aan gerechtshanden. Nieuwe vondsten en meer beeldmateriaal vormen de aanleiding
om deze opmerkelijke objecten opnieuw te bekijken.

Duits expressionisme
Kunstenaarsgroepen Brücke en Der Blaue Reiter representeerden het expressionisme in Duitsland. Veel werk werd door de nazi’s vernietigd; een deel bleef gespaard en wordt getoond in Singer Laren.

 

Plus: een uitgebreide Kunst- en veilingrubriek, Boeken, Galeries, Agenda’s, Beurzen, Voorwerpen uit de Collectie Six, Vondsten van Lezers, het laatste nieuws, etc..

Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl