Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
PolderVondsten B.V.

Uitvoering:
Magazine
180 pagina's
€ 9,95

Vind is hét magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal vele pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda, veilingrubriek.

 

In deze extra dikke zomeruitgave onder meer:

 

Baardmannen
Waar dienden steengoedkruiken versierd met baardmaskers voor?  En wie of wat moest dit bebaarde gezicht eigenlijk voorstellen? Over de ontwikkeling en symboliek van baardmannen.

Een eeuw Royal Air Force
De Britse luchtmacht bestaat dit jaar een eeuw. Hoe is de Royal Air Force uitgegroeid tot belangrijk onderdeel van het leger? Een vlucht door 100 jaar RAF.

Herinneringen aan de Friese zeevaart
Op schilderijen na zijn tastbare herinneringen schaars. De vondsten uit het wrak van De Jonge Seerp zijn hierin uitzonderlijk en geven een prachtige kijk in de geschiedenis.

Voorloper van het expressionisme
Met een vurig verlangen te groeien als kunstenaar vertrekt Paula Modersohn-Becker naar Parijs. Een verhaal over haar ambitieuze, eigenzinnige en artistieke zoektocht.

Geschilderde tuinen
De schilder William Singer jr. vestigde zich in Laren waar hij een huis en tuin liet ontwerpen. Dit inspireerde tot vrolijke, dromerige en soms dreigende werken.

Kwab
Het Nederlandse kwabornament werd in de 17de eeuw een fenomeen en kreeg erkenning als kunststijl. Wat maakt deze decoratieve kunstvorm zo bijzonder?

Gent, van middeleeuwen tot nu
In het Gentse Museumkwartier staan op korte afstand van elkaar verschillende musea, verschillend door eigenheid, collecties en visie, maar elkaar aanvullend en in samenwerking.

Lage Landen
In een zoektocht naar de identiteit van Nederland toont het Westfries Museum schatten uit het Rijksmuseum. Deel 2 van
een reis door vier eeuwen Nederlandse landschapsschilderkunst.

Een vloot van tegels
Schepen op handbeschilderde tegels waren een geliefd onderwerp. Het verhaal over de Nederlandse verbondenheid met de zee en de weerspiegeling daarvan op tegels.

Delftse kunst rond 1900
De Nederlandse art nouveau wordt dankzij Jan Toorop ook wel de ‘Slaoliestijl’ genoemd. Het verhaal over de wijze waarop ondernemers en kunstenaars samenwerkten.

Sprekend Amsterdam
Het Stadsarchief Amsterdam bewaart een enorme verzameling foto’s en negatieven van de Amsterdamse fotograaf Dolf Toussaint (1924-2017). Een kijkje in deze prachtige collectie.

Metaaldetectie
Twee jaar geleden werd het metaaldetectorregistratie-programma PAN ‘Portable Antiquities of the Netherlands’ opgezet. Hoe staat het ervoor en wat biedt de toekomst?

Edam in olieverf
Drie olieverfschilderijen met stadsgezichten van Edam door Isaac Ouwater zijn terug op Hollandse bodem. Het verhaal achter de aankoop, de 18de-eeuwse schilder en zijn werk.

Plus: een uitgebreide Kunst- en veilingrubriek, Boeken, Galeries, Agenda’s, Beurzen, Vondsten van Lezers en het laatste nieuws.
Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl