Titel:
Vind Magazine

Uitgever:
PolderVondsten B.V.

Uitvoering:
Magazine
164 pagina's
€ 9,95

Vind is hét magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal vele pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda, veilingrubriek.

 

In deze extra dikke voorjaarsuitgave onder meer:

 

Mimi en Toutou in Afrika
Een spannend verhaal over twee schepen in Afrika tijdens de Eerste Wereldoorlog. De roman The African Queen van C. S. Forester en een gelijknamige film zijn daarop geïnspireerd.

Porselein
Naast het verfijnde kraakporselein uit Jingdezhen werd in China ook een grovere soort keramiek vervaardigd die ook wel Swatow wordt genoemd. Zijn er overeenkomsten?

De Serene Blik
Een portret van de eigenzinnige schilder Dick Ket.  Zijn werken én die van de realisten Verster, Mankes en Helmantel werden bijeengebracht door Museum More.

Opgegraven kloosterleven
In de 15de eeuw kende Brielle een bloeiend klooster leven. Door bouwwerkzaamheden werden binnen de stadsmuren twee opgravingen verricht. Een archeologisch verslag.

Speelkaarten
Door hergebruik werden speelkaarten eeuwenlang niet alleen gebruikt om mee te spelen. Ze kregen ook talloze andere functies, zoals visitekaartje, uitnodiging of kunstenaarsmateriaal.

Bijzondere bodemvondsten
Vier bijzondere vondsten uit Nederlandse bodem: een gedecoreerde siervuurstolp, een zwavelstokbakje en een deksel, een houten kelk en een lontstok uit een beerput.
 
Design uit Californië
Hoe een hippiecultuur die streefde naar een wereld met persoonlijke vrijheid de voedingsbodem vormde voor de innovatieve high techcultuur van Silicon Valley.

Eetbaar verleden: Keuken-meyden
Dankzij keukenmeiden, koks en huishoudsters van weleer is een groot aantal historische kookboeken gepubliceerd. Daarin valt te lezen wat er in Nederland zoal werd genuttigd.

Plus: een uitgebreide Kunst- en veilingrubriek, Boeken, Galeries, Agenda’s, Beurzen, Vondsten van Lezers en het laatste nieuws.


Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl