Bestel nu het Glasboek

€ 9,95

Een greep uit vijf eeuwen glasgeschiedenis

Glas: Een greep uit vijf eeuwen glasgeschiedenis is een boek met fullcolour afbeeldingen en verhelderende beschrijvingen van een bijzondere selectie glazen objecten die zijn tentoongesteld in de expositie 'Glas in de loods'.

Deze prachtig ingebonden uitgave geeft een veelzijdige kijk op de vaderlandse glasgeschiedenis. Van o.a. 16de- en 17de-eeuws gebruiksglas als roemers en bekers - vaak voorzien van een prachtige op parelmoer lijkende glans - tot het verpakkingsglas waar onze voorouders mineraal- en of reukwater in bewaarden. Het boek werd in samenwerking met glasexpert Kitty Laméris gemaakt.

Serie voor liefhebbers
Glas is de eerste uitgave in een bijzondere reeks boeken over geëxposeerde archeologische vindingen. De liefhebbersreeks wordt in een beperkte oplage uitgebracht naar aanleiding van exposities georganiseerd door Stichting PolderVondsten. Het tweede boek gaat over klassieke wandtegels. Deel 3 zal een overzicht bieden van de geschiedenis van steengoed.

 

 

 

Mettertijd zal er voor 'deze' en de daarop volgende delen een luxe verzamelcassette worden uitgebracht. De uitgaven zijn ook per deel te bestellen. 

 

Uw winkelmandje is leeg.
Subtotaal € 0,00
Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl