Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
Heineken heeft zich voor 3 jaar als sponsor verbonden aan het Van Gogh Museum. Heineken breidt met de overeenkomst zijn aanwezigheid in de Amsterdamse museumwereld uit. De bierbrouwer is al sponsor van de Hermitage en het Rijksmuseum.
Het Rijksmuseum doet een poging twee wereldberoemde schilderijen van Rembrandt aan te kopen. De doeken kwamen in 2014 plotseling op de markt en museumdirecteur Wim Pijbes hoopt de benodigde 160 miljoen euro bij elkaar te kunnen krijgen.
Ter ere van het 25-jarig bestaan van de Andy Warhol Foundation for the Visual Arts schenkt deze stichting 17 fotowerken van de beroemde pop-artkunstenaar aan het Stedelijk Museum.
Tot en met 26 juli 2015 is in Museum Jan van der Togt de tentoonstelling ‘Monument MH17 - Zonnebloemenboeket’ te zien.
Het afstoten van 31 rijksmonumenten is voorlopig van de baan. De Raad van Cultuur laat verantwoordelijk minister Blok zijn huiswerk overdoen. De Raad van Cultuur noemt het in een advies zelfs 'onverantwoord' om de rijksmonumenten per direct af te stoten.
Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, wordt volgend jaar gastprofessor aan de prestigieuze Cambridge Universiteit in Engeland. Hij gaat daar colleges geven over onder meer Hollandse schilderkunst en het besturen van een museum in de 21ste eeuw. 
In 2016 is het 400 jaar geleden dat voor het eerst Kaap Hoorn werd gerond. Ter gelegenheid daarvan brengt het Westfries Museum in Hoorn een speciale tentoonstellingseditie van de populaire kennisquiz Twee voor Twaalf.
Een reusachtig edelhert van origami, de immense vleugels van Icarus, sprookjesachtige maskers en opvallende sieraden, maar dan van karton en papier.