Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
Het leven van de zeeman gaat niet altijd over rozen, maanden alleen aan boord doen hem naar een volgende haven verlangen, waar de teugels weer wat kunnen worden gevierd. Wein, Weib und Gesang maken hier vaak deel van uit.
A.s. maandag 8 oktober, de dag van het Alkmaars Ontzet, opent het museum de opstelling Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573. De bloeiperiode die daarna inzette, komt aan bod in de eveneens nieuwe vaste presentatie De Gouden Eeuw van Alkmaar.
Aanstaande zondag 30 september organiseren het Zuiderzeemuseum en het Engelse veilinghuis Bonhams een taxatiedag in het Amsterdamse Huis in het buitenmuseum.
Op de eerste dag dat het vernieuwde Stedelijk Museum in Amsterdam weer open was voor het publiek, heeft het museum 4500 bezoekers getrokken. Het Stedelijk is "heel blij met de grote publieke belangstelling".
De veiling van het eerste deel van de Scheringa-collectie heeft 2,3 miljoen euro opgebracht. Dat heeft directeur Jop Ubbens van veilinghuis Christie's in Amsterdam laten weten.
Marei Von Saher heeft namens haar schoonvader -de gelauwerde kunsthandelaar Jacques Goudstikker- de erepenning van de Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst (VHOK) in ontvangst genomen, overhandigd door voorzitter Robert Aronson.