Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
Op 7, 8 en 9 december a.s. wordt er in het cultuurcentrum te Mechelen de 21ste editie van de Belgian Antiquarian Book, Map & Print Fair gehouden. Op zaterdag 7 december is er een gratis expertise van boeken en kaarten.
Albert en Tinie de Graaf uit Hoorn, al jaren vrijwilligers van het Westfries Museum, hebben tijdens de najaarsvergadering van de Nederlandse Federatie van Vrienden van Musea de Gerard Evers Onderscheiding ontvangen.
Vanaf vandaag staan 50 topstukken uit de bibliotheekcollectie van het Haarlemse Teylers Museum online. De titels, waaronder de mooiste Nederlandse atlas uit de 18de eeuw, zijn als digitaal boek integraal door te bladeren via de website van het museum.
De pot die Maria Salomé vasthoudt op het schilderij ‘De drie Maria’s aan het graf’ (1425-1435) van Jan van Eyck, blijkt de vroegste afbeelding van Arabisch aardewerk in de Noord-Europese schilderkunst.
Vrijdag 26 oktober 2012 gaat in Maastricht de World Press Photo-tentoonstelling van start, de wereldwijd bekende expositie voor persfotografie.
Het Statenlogement in Hoorn, beter bekend als ‘Statenpoort’, heeft verschillende gebruikers gehad die elk hun sporen hebben nagelaten. In de beginperiode, van 1385 tot de 16de eeuw, is het Statenlogement eigendom van de kerkelijke macht en bood het onderdak aa....
Het leven van de zeeman gaat niet altijd over rozen, maanden alleen aan boord doen hem naar een volgende haven verlangen, waar de teugels weer wat kunnen worden gevierd. Wein, Weib und Gesang maken hier vaak deel van uit.
A.s. maandag 8 oktober, de dag van het Alkmaars Ontzet, opent het museum de opstelling Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573. De bloeiperiode die daarna inzette, komt aan bod in de eveneens nieuwe vaste presentatie De Gouden Eeuw van Alkmaar.