Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
Een in opdracht van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) ontwikkelde applicatie voor de iPad maakt het binnenkort mogelijk door de verf van schilderijen heen te kijken.
In het Museum Catharijneconvent in Utrecht wordt over twee weken weer de monstrans tentoongesteld die eind januari werd gestolen.
Tot woede van de erfgenamen van de Duits-Joodse kunstverzamelaar Richard Semmel, heeft de Restitutiecommissie bepaald dat het Utrechtse Centraal Museum het schilderij ‘Madonna met wilde rozen’ van Jan van Scorel mag houden.
Dinsdag 14 mei bestaat het Frans Hals Museum precies 100 jaar. Dat wordt gevierd met de presentatie van het jubileumboek 100 jaar Frans Hals Museum en het tonen van het gerestaureerde Spreekwoordenschilderij van Pieter Brueghel de Jonge.
Op 18, 19 en 20 april a.s. vindt in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch de jaarlijkse Restauratiebeurs plaats. De beurs brengt weer een boeiend programma met lezingen, debatten, workshops, presentaties e.d. Deze programma's zijn voor de bezoekers vrij toegankelijk.....
Het Zeeuws Museum en het Zeeuws Veilinghuis organiseren op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 april taxatiedagen voor Aziatica. Deze activiteit vindt plaats in het kader van de tentoonstelling Eenmaal, andermaal: de porseleinschatten van Willem Bal.
Op donderdagavond 11 april geeft koningin Beatrix, in aanwezigheid van prins Willem Alexander en prinses Maxima, het officiële startsein van de viering van de Vrede van Utrecht door de Domtoren ‘aan te steken’.
Hal 8 van de Utrechtse Jaarbeurs staat in de week van 21 tot en met 28 april weer in het teken van kunst en antiek. De beurs biedt het publiek een ruim aanbod aan hoogwaardige kunst en antiek, van oude tot actuele kunst en van antiek tot vintage design.