Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
Op zaterdag 13 augustus krijgt het publiek de unieke kans het Jachthuis Sint Hubertus in het Nationale Park De Hoge Veluwe gratis te bezichtigen.
Op het Domplein in Utrecht is men begonnen met een proefopgraving, die moet leiden tot een ondergronds publiekscentrum: Schatkamer Domplein II.
Bij de bloemenveiling FloraHolland in Naaldwijk, is een Romeinse ruïne ontdekt. Dit meldt de Volkskrant. Een zeldzame vondst, omdat dit soort resten bijna niet gevonden worden buiten de Romeinse castella. Waarschijnlijk is het een bouwsel uit de tweede eeuw.
Vandaag start een expeditie waarbij het wrak van het piratenschip Queen Anne's Revenge binnenste buiten wordt gekeerd. Het schip, dat werd gevaren door kapitein Edward Teach, beter bekend als Zwartbaard, werd in 1996 ontdekt voor de kust van het Amerikaanse stadje Beau....
In Heiloo zijn unieke sporen ontdekt van mensen die meer dan 3000 jaar geleden leefden op de hoog gelegen strandwal. De opgravingen geven een compleet beeld van het cultuurlandschap dat de vroege bewoners van Zuiderloo tijdens de bronstijd gemaakt hebben.
Bij Schellinkhout, vlakbij Hoorn, is een buitendijkse boerderij opgegraven uit de 16de-17de eeuw. De funderingen zijn nog vrij gaaf aanwezig en rondom de boerderij zijn meer bijzondere vondsten gedaan zoals versierde borden en fraai glaswerk.
In het centrum van Veenendaal zijn bij graafwerkzaamheden historische restanten gevonden van het oude centrum van de stad.
In het Zeeuws Maritiem muZEEum zijn bijzondere vondsten te zien van de stadsopgraving uit het stadsdeel Scheldekwartier.