Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
In Heiloo zijn unieke sporen ontdekt van mensen die meer dan 3000 jaar geleden leefden op de hoog gelegen strandwal. De opgravingen geven een compleet beeld van het cultuurlandschap dat de vroege bewoners van Zuiderloo tijdens de bronstijd gemaakt hebben.
Bij Schellinkhout, vlakbij Hoorn, is een buitendijkse boerderij opgegraven uit de 16de-17de eeuw. De funderingen zijn nog vrij gaaf aanwezig en rondom de boerderij zijn meer bijzondere vondsten gedaan zoals versierde borden en fraai glaswerk.
In het centrum van Veenendaal zijn bij graafwerkzaamheden historische restanten gevonden van het oude centrum van de stad.
In het Zeeuws Maritiem muZEEum zijn bijzondere vondsten te zien van de stadsopgraving uit het stadsdeel Scheldekwartier.
Op zaterdag 26 maart kan nieuwsgierig Nederland zijn hart ophalen door een bezoek aan De Inktpot in Utrecht te brengen. Met deze openstelling start de Nationale Monumenten Estafette. Het imposante gebouw is het hoofdkantoor van ProRail, en opent bij hoge uitzondering z....
Duizenden monumenten op de kaart   Tijdens de Open Monumentendag, in het weekend van 12 en 13 september, kunnen in circa 350 gemeenten in Nederland tussen de 3.000 en 4.000 monumenten bezocht worden. Met het thema Op de kaart, kunnen bezoekers dit jaar van alles te....